Loading...

’s-Hertogenbosch, Belevingskantoor Appèl

Bewaren

‘Ontwerp een nieuw kantoor en belevingscentrum, direct gelegen aan de A2, met het groen van de Rosmalense plas als decor. Een pand waarin mens en duurzaamheid centraal staan en dat tegelijkertijd als showroom en visitekaartje fungeert.’ Dat was de opdracht van Appèl en Markies Catering aan De Twee Snoeken.

Inspiratiebron voor dit ontwerp was het snel passerende autoverkeer. De verschillende ‘schijven’, waaruit het pand is opgebouwd, verspringen onderling. Daardoor lijkt het gebouw met je mee te bewegen en tot leven te komen wanneer je het op de snelweg voorbijrijdt. De zichtlocatie aan de snelweg wordt benut om Appèl als bedrijf herkenbaar en opvallend neer te zetten. Kijkend naar de reguliere bebouwing langs de snelweg zie je veelal rechthoekige ‘dozen’, met een meer of minder mooie gevel. We hebben op basis van een grondige studie gekozen om een bouwvolume te ontwerpen, met een meer spraakmakende verschijningsvorm.

Gebouwconcept: geleidelijk verloop van functies

Ook het interieur, waar medewerkers, cateraars en klanten samenkomen, kreeg bijzondere aandacht. Een volwaardig belevingscentrum als bruisend hart op de begane grond geeft Appèl en Markies alle ruimte om hun inspirerende opvattingen over catering, horeca en hospitality te delen met hun opdrachtgevers. Dat zorgt ervoor dat de core business van deze twee mooie Bossche organisaties overal in het gebouw voelbaar is. De centrale vide is via een markante open trap rechtstreeks verbonden met de werkruimten op de bovengelegen verdiepingen. Daardoor lopen werkomgeving en hospitality vloeiend in elkaar over. Zo komen bourgondische gastvrijheid, openheid en prettig werken op een organische manier samen.

Inpassing op de locatie

Aan de zuidoostzijde grenst de kavel aan het natuurgebied van de Rosmalense plas. Tussen deze plas en de bouwlocatie bevindt zich een hele hoge bomenrij, die als een mooi achtergronddecor van het gebouw dient. Dit benutten we door de entree en de buitenterrassen op dit groengebied te oriënteren. Je zit dan afgekeerd van het lawaai van de snelweg heerlijk in het zonnetje. Het buitenterras ligt beschut en georiënteerd op het groen. Dit horecaterras is daarmee een mooi visitekaartje voor Appèl.

Beleving in het groen

Bezoekers parkeren onder een groene pergola en lopen vanaf die plek, via een in het watervlak uitgesneden trappartij, naar de entree van het gebouw. De entree wordt gemarkeerd door een hoge open glaspartij en het buitenterras. Het belevingscentrum met de demonstratiekeuken en het restaurant ligt omringd door de waterplas. Door in het interieur verse kruiden te plaatsen, wordt de beleving tussen binnen en buiten versterkt en wordt er vorm gegeven aan het vitale, gezonde karakter van Appèl's catering. Dit versterkt niet alleen de beleving van de bezoeker, maar ook het duurzame imago van het bedrijf.

Het groen in en buiten het kantoor is meer dan alleen een weelderig decor. Het is bewezen dat groen in en rondom de werkomgeving een positieve invloed heeft op het welbevinden van werknemers, naast de verbetering van de luchtkwaliteit en de akoestische demping door planten. Alleen al de waarneming van beplanting oefent een positieve invloed op mensen uit. Bovendien past het bij de duurzame uitstraling van Appèl en de aard van het bedrijf. Catering heeft immers een nauwe relatie met de natuur, waar haar producten vandaan komen.

Hieronder ziet u hoe de stalen trap in de centrale vide wordt gehesen.

Een nieuwe huisvesting voor GGD Gelderland-Zuid