Loading...

BIM

Bij veel van de projecten wordt het totale gebouw in voorbereiding en uitvoering uitgewerkt met behulp van een BIM-model. Dit BIM-model is door onze eigen modelleurs uitgewerkt en gecombineerd tot 1 centraal BIM-model, waar ook andere partijen in kunnen werken. Hierdoor werken alle partijen (voorbereiding en uitvoering) samen aan én in een 3D-gebouwmodel. Uit dit BIM-model wordt alle relevante informatie gehaald zoals bijvoorbeeld hoeveelheden, tekeningen en overige intelligente informatie. Hierdoor werken alle partijen altijd met dezelfde up-to-date informatie en worden het ontwerp en knelpunten visueel zichtbaar voor zowel ontwerppartijen als opdrachtgever.

In de rol van BIM-manager coördineren wij het gehele proces. Onze interne BIM-coördinator stuurt en bewaakt de algehele kwaliteit van onze modellen. Ook verzorgt de BIM-coördinator de clash controle, wat de basis vormt voor de integrale afstemming van de modellen.

Werken met een BIM-model heeft de volgende voordelen:

  • Optimale coördinatie en afstemming tussen de verschillende partijen. Ontwerp en ontwerpconsequenties kunnen efficiënt worden besproken.
  • Vergroten van inzicht voor opdrachtgever, gebruiker en ontwerpers in ruimtelijke kwaliteit ontwerp. Wijzigingen zijn voor iedereen goed zichtbaar.
  • Mogelijkheid tot het koppelen van niet-geometrische informatie, waardoor bijvoorbeeld hoeveelheden uit het model gebruikt kunnen worden voor ontwerpbeslissingen en calculaties.
  • Wij hebben ervaring met het koppelen van technische omschrijvingen aan BIM-elementen, waardoor tekst en model altijd met elkaar overeenkomen.
  • Besparing op faalkosten, door realistische 3D ontwerpafstemming, die zorgt voor minder verrassingen op de bouw. Clashes en onmogelijkheden zijn uit het ontwerp gehaald voordat de bouw begint.
  • Integraal samenwerken resulteert in een goed doordacht en kwalitatief hoogwaardig ontwerp.

Om deze voordelen van BIM tijdens het ontwerpproces en de realisatie optimaal te benutten zijn ervaren BIM-partijen nodig. De Twee Snoeken heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zowel het kennisniveau van haar medewerkers op het gebied van 3D-modelleren in BIM / Revit als in software/hardware.

Huis van de Gemeente Peel en Maas, Panningen

Huis van de Gemeente Peel en Maas, Panningen

Huis van de gemeente Voorst

Huis van de gemeente Voorst

Aanbesteding Paleis van Justitie Den Haag