Loading...

Woonhuis Zwanebloemweg ’s-Hertogenbosch

Bewaren

Aan een hofje aan de Zwanebloemweg in Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) ligt een moderne woning die qua ontwerp perfect aansluit bij haar situering. Vanuit het privé-hofje worden 4 woningen ontsloten. De door ons ontworpen woning heeft een besloten karakter aan de hofzijde maar opent zich aan de achterzijde juist volledig naar de besloten tuin. Bezoek komt binnen in een hoge ruimtelijke entreehal. Daar krijgt men al een eerste indruk van het huis. De hal biedt uitzicht op een authentieke sportauto, de hobby van de opdrachtgever.

 

De hal biedt toegang tot de leefruimten van het huis. De woonkamer en de leefkeuken hebben een mooi ruimtelijk en open karakter door de hoogte van deze ruimten onder de kap en de ligging aan de tuin. Centraal tussen de verdiepte zithoek en de keuken ligt de open haard. Vanaf de zitbank kan je op ooghoogte via een raampartij naar de zijtuin kijken.

Er is gebruik gemaakt van prachtige, hoogwaardige materialen. Specifieke aandacht is besteed aan het metselwerk in de gevels.

 

Fotografie: Yvonne Lukkenaar

Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'