Loading...

Stadskantoor ’s-Hertogenbosch

Bewaren

In vier verschillende fases (Plaza, vergadercentrum, Burgerplaza en domeinen) wordt het stadskantoor ’s-Hertogenbosch heringericht. Belangrijk is dat we eenzelfde uitstraling ontwikkelen, maar die ook diverse gebieden en activiteiten ondersteunt. Door een eenduidige ontwerptaal te hanteren, zowel in maatwerkmeubilair als in afwerkingen, krijgt elk gebied zijn eigen identiteit, maar blijven de gebieden wel familie van elkaar. Daarbij moet het stadskantoor de identiteit van ’s-Hertogenbosch uitstralen. Dit bereiken we door samen te werken met lokale partijen en gebruik te maken van grafische vormgeving. Belangrijk is dat de begane grond voor een groot gedeelte vrij toegankelijk zal worden en dat voor bepaalde faciliteiten, met name de kantoren, met toegangscontrole wordt gewerkt.

Impressie

De Plaza, reeds gerealiseerd, is een semi-openbaar gebied, waarbij toegang voor externen op afspraak is geregeld. Het staat in open verbinding met de publiekshal en kan in de toekomst hierbij worden betrokken. Het is het platform voor interne en externe ontmoetingen en stimuleert samenwerking tussen medewerkers van de gemeente en burgers, bestuurders en ondernemers. Deze dynamiek van ontmoeten en samenwerken is het visitekaartje van het stadskantoor. 

 

Fotografie: Yvonne Lukkenaar

 In de nieuwe burgerplaza gaan inwoners én zakelijk bezoek niet meer in de rij voor de balie. Want de receptie is verdwenen!  

Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'