Loading...

Cultureel Centrum Tiliander Oisterwijk

Bewaren

In het hart van Oisterwijk ligt Tiliander. Het gebouw staat tegenover het station en grenst aan het Lindeplein. Ruim 15 jaar geleden werd het cultureel centrum ontworpen door De Twee Snoeken. En onlangs was het tijd voor een update van het interieur.

Het gebouw biedt onderdak aan onder andere een VVV, een grand café, een grote theaterzaal, een dans- en muziekschool, diverse oefen- en vergaderruimtes voor lokale verenigingen, een bibliotheek en een parkeergarage voor 100 auto’s.

Samen met onze opdrachtgevers hebben we een nieuwe indeling gemaakt. Ook hebben we een nieuwe bar met ontvangstbalie ontworpen.

De verschillende functies in het centrum liggen nu allemaal rond het centrale ontmoetingsplein. We hebben in de vormgeving gekozen voor materialen die warmte uitstralen. Door de combinatie met industriële details en beplanting ontstaat een modern Bourgondisch middelpunt. Hier wordt de dynamiek van de bibliotheek gecombineerd met de ontspannen sfeer van een koffiebar, het artistieke karakter van het theater en de gastvrijheid van de VVV.

Nieuwe MFA in Haaren