Loading...
  20 oktober 2020

Toekomstvisie voor Museum Prinsenhof

Ons ontwerpteam mag een visie presenteren op de renovatie van Museum Prinsenhof Delft!

Onze architecten gaan een toekomstvisie presenteren voor Museum Prinsenhof Delft. Samen met Van Roosmalen van Gessel architecten e.p. en DWA en advies- en ingenieursbureau Van de Laar vormen wij een van de teams die zijn voorgeselecteerd.

Een breed samengestelde werkgroep heeft een toekomstvisie voor het Prinsenhofgebied gemaakt. Deze visie geeft de richting aan voor de vernieuwing. Een belangrijk uitgangspunt is dat is dat het monumentale Sint Agathaklooster het belangrijkste museumstuk van Museum Prinsenhof Delft is. Aanpassingen moeten zoveel mogelijk met respect voor de historie gebeuren.

Zestien ontwerpteams hebben zich aangemeld voor de renovatie van Museum Prinsenhof Delft. Een selectiecommissie heeft uit deze aanmeldingen vijf teams gekozen:

  • De Twee Snoeken, Van Roosmalen van Gessel architecten e.p., DWA en advies- en ingenieursbureau Van de Laar
  • Bierman Henket architecten, Huisman & Van Muijen, ABT en Peutz
  • Happel Cornelisse Verhoeven, Julian Harrap Architects, Deerns Nederland, LBP Sight, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en Assay Plan- & VastgoedEconomie
  • Mecanoo architecten, Tak architectenbureau, Nelissen ingenieursbureau, Peutz, Pieters Bouwtechniek Delft en Basalt bouwadvies
  • VDNDP, Braaksma&Roos architecten, Civic Architecture, Dijkoraad, Linneman Bouw en Advies en Pieters Bouwtechniek Delft.

Lees meer over dit bijzondere project op de website van de Architect NL.


Nieuwe MFA in Haaren