Loading...
  12 november 2018

Start verbouwing gemeentehuis Elst (Overbetuwe)

Het college van de Gemeente Overbetuwe gaf definitief groen licht voor de start van de renovatie.

De afgelopen maanden hebben de gemeente en hoofdaannemer Kuijpers Bouw uit Heteren met alle andere betrokken partijen (o.a. architect, installateurs, diverse adviseurs) het vastgestelde schetsontwerp voor fase 2 verder uitgewerkt naar een uitvoeringsgereed ontwerp. Uitgangspunt hierbij is dat het een toekomstbestendig gemeentehuis moet worden.

In het voorjaar van 2019 start de bouw van de markante aanbouw aan de voorkant van het gemeentehuis. Deze is in de eerste helft van 2020 klaar. In deze aanbouw bevinden zich straks de nieuwe publieksbalies en enkele multifunctionele vergaderruimtes die voor een breed publiek beschikbaar zijn.

Ook het bestaande gebouw wordt aan de buitenkant onder handen genomen zodat er weer een mooi gemeentehuis ontstaat. Bij het ontwerp is vooral gelet op het verbeteren van de toegankelijkheid van het gebouw (gelijkvloers), multifunctioneel gebruik (ruimtes voor meerdere doeleinden en groepen te gebruiken) en verduurzaming van het gebouw (minimaal energielabel B).

Naar de projectpagina.

 


Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'