Loading...
  18 december 2020

Renovatie gemeentehuis Voorst gestart!

Met de onthulling van het bouwbord is de grote transformatie naar een energieneutraal gemeentehuis begonnen.

De gemeente Voorst heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en wil dat het gemeentehuis hier een toonbeeld van wordt.

Uiteraard wordt het gebouw energieneutraal, met zuinige installaties, een goede isolerende schil en zonnepanelen, maar we gaan nóg verder. Zo hebben we ernaar gestreefd om zoveel mogelijk materialen toe te passen die bij de productie ervan CO2 hebben opgevangen in plaats van hebben uitgestoten; zogenaamde biobased materialen. Daarom wordt onder andere de nieuwe constructie geheel van hout gemaakt.

Als gevelmateriaal hebben we gekozen voor kalkhennep. Dit materiaal is nog niet eerder op deze schaal en op deze wijze in Nederland toegepast. De hennep groeit in 90 dagen, neemt dan veel CO2 op en werkt tegelijkertijd als grondverbeteraar op de akker. Het materiaal isoleert erg goed, maar is daarnaast ook dampopen en vochtregulerend. Dit heeft een nivellerend effect op de binnentemperatuur, waardoor er in het gebouw minder verwarmd en gekoeld hoeft te worden. Dit materiaal zorgt dus voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Met de onthulling van het bouwbord zijn de werkzaamheden nu officieel begonnen!

Lees hier meer over dit bijzondere project


Nieuwe MFA in Haaren