Loading...
  22 april 2022

Overdonderd en dankbaar

Dat zijn we voor alle hulp die we ontvangen bij het geschikt maken van ons voormalige kantoor voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Dankzij een prachtige samenwerking en keihard knallen, kunnen hopelijk op 1 juni de eerste van twintig vluchtelingen hun intrek nemen in het pand ‘De Twee Snoeken’ in het centrum van onze thuisstad.

Het initiatief voor deze actie komt van onze operationeel directeur Geertje Cousin-op 't Hoog. Toen zij nadacht over hoe ze de vluchtelingen in onze stad zou kunnen helpen, kwam al snel ons oude kantoorpand in beeld. ‘Voordat ik het wist, stelde de familie Wijnen – eigenaar van het pand - het geheel belangeloos ter beschikking. Onder aanvoering van moeder Wijnen, die zeer begaan is met de vluchtelingen. Ook collega’s stonden meteen klaar om te helpen. Daardoor werd het een echt Snoekenproject. Toen ik partners uit het netwerk ging benaderen of zij konden bijspringen, hoefde ik vaak mijn hele verhaal niet eens te vertellen. Ook zij zeiden direct ‘ja’. Hartverwarmend om te zien dat zoveel personen en partijen vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid hun steentje bijdragen aan dit project.’

Wie zijn al die partners die ons – geheel belangeloos - helpen het pand klaar te maken voor de Oekraïense vluchtelingen en dit project in goede banen te leiden?

Voor de inrichting levert Maakt-projecten, partner van Verwol Projektafbouw, de systeemwanden, die door MAT Afbouw worden gemonteerd en door Gebroeders van der Plas schilderwerken worden geschilderd. Mandemakers Keukens zorgt o.a. voor een flinke keuken, die door Van Lith Interieurbouw wordt geplaatst. De mensen van Ben de Graaff project en Eliens Interieur projecten leggen het projecttapijt en Hoppenbrouwers Techniek zorgt voor de nodige aanpassingen van de installaties. Gubbels Wegenbouw en Sloopwerken sloopt het oude tochtportaal en de Bonth van Hulten levert en monteert een nieuwe glazen toegangspui. Grohe Nederland zorgt voor nieuw sanitair en DESTIL plaatst in samenwerking met DOM nieuwe cilinders en sloten. Bouwbedrijf Pennings levert en monteert nieuwe plinten in het hele pand, Jeroen Tolmeijer levert douchebakken en –wanden en treedt op als facility manager en Van Eeten Notarissen biedt juridische ondersteuning. FaberExposize levert en monteert foto/print behangwanden en Eggelen Schilderwerken geeft een aantal Bossche School-vergadertafels een frisse laag verf, waarna ze als eettafels kunnen worden gebruikt. Daarnaast zorgt GWS dé schoonmaker ervoor dat het hele pand voor oplevering wordt schoongemaakt, vliegt Herendispuut Quadruplus in voor allerlei hand- en spandiensten en zijn er diverse omwonenden die graag een steentje willen bijdragen. En Brabants Dagblad wijdde een hele pagina aan deze ‘opvang met een groot hart in hartje stad’.

Namens Geertje en ons hele Snoekenteam, ontzettend bedankt!


Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'