Loading...
  12 april 2019

Opening politiebureau Uden

Het politiebureau is vrijdag 12 april officieel geopend. Wij wensen de politie in Uden veel werkplezier in het nieuwe teambureau!

Foto: Brabants Dagblad, www.bd.nl, 22-02-19, 09:45, Teamchefs Eric Heuvelmans (links) en Willybert Oor voor het nieuwe politiebureau van basisteam Maas en Leijgraaf in Uden. © Van Assendelft.


Op het industrieterrein van Uden, op de hoek van de Hockeyweg en Udenseweg staat het gloednieuwe teambureau van Maas & Leijgraaf. Wij hebben dit politiebureau ontworpen in opdracht van de politie. Het gebouw is al in gebruik genomen en op vrijdag 12 april officieel geopend.

Ontwerp
Het gebouw heeft een robuuste voorgevel met een transparante, uitnodigende publiekshal. Vanaf de kruising op de Liesentstraat is deze entree goed zichtbaar, ook ’s nachts. Het innovatieve gebouw is ontworpen als energieneutraal politiebureau met extra aandacht voor het werkklimaat en comfort van de gebruikers. De logische zonering, met koudere ruimtes op het noorden en werkplekken op het zuiden, zorgt voor een goed basisklimaat. In combinatie met de toepassing van lamellen, overstekken en een goed installatieconcept bereiken we klimaatklasse A.

Samenwerking
Samen met het politieteam hebben onze interieurarchitecten een nieuw werkconcept ontworpen. De werkzaamheden binnen de politieorganisatie zijn zeer divers. De inrichting op basis van ‘activiteitgerelateerd werken’, sluit hier erg goed op aan.

Bouwteam
We hebben deze opdracht uitgevoerd in een gedreven Total Engineeringsteam, bestaande uit Advies- en Ingenieursbureau Van de Laar, De Twee Snoeken Architectuur en Nelissen Ingenieursbureau. Van der Heijden bouw en ontwikkeling heeft het ontwerp vakkundig gerealiseerd.


Nieuwe MFA in Haaren