Loading...
  8 juni 2021

Kantoor Bouwbedrijf Berghege genomineerd als beste gebouw

Het vernieuwde kantoorpand van Bouwbedrijf Berghege in Oss is genomineerd voor de prestigieuze prijs BNA Beste Gebouw van het Jaar 2021!

Uit 108 inzendingen heeft de jury onder leiding van Alexander Pechtold dit prachtige pand verkozen tot één van de 12 beste gebouwen van Nederland. Wij zijn enorm trots op hoe het team van architect Joost Roefs en interieurarchitect Marieke Korver de historie van dit monumentale complex op een prachtige manier tot leven heeft gebracht.

Alle genomineerde gebouwen maken kans op de vakjuryprijs en op de publieksprijs.
Breng hier uw stem uit op kantoor Bouwbedrijf Berghege!

In de Volkskrant van dinsdag 8 juni lezen we meer over de nominaties van dé Nederlandse architectuurprijs!

Het karakteristieke kantoor van Bouwbedrijf Berghege is opgebouwd uit twee helder afleesbare bouwdelen. Het neogotische deel dateert uit 1883 en is in de jaren ‘50 uitgebreid in Bossche School-stijl. Zowel de gevelcomposities als het materiaalgebruik zijn afwijkend. Het oorspronkelijke monument is gekeimd in een lichtgrijze kleur, waar het deel uit de tweede bouwperiode is opgetrokken in een grove, gelige dikformaat steen.

De kracht en herkenbaarheid van deze verschillende historische lagen waren in de loop der jaren verdwenen. Nadat Berghege het complex in de jaren ’80 betrad, zijn er aanpassingen en uitbreidingen gedaan die de afleesbaarheid van de historische ontwikkeling schaadden. Onze architecten hebben deze gelaagdheid opnieuw afleesbaar gemaakt voor de gebruikers, gecombineerd met eigentijdse interieurelementen en moderne voorzieningen. De oorspronkelijke details zijn overal in het gebouw zorgvuldig hersteld en op sommige plekken opnieuw zichtbaar gemaakt. Door alle nieuwe bouwdelen op een herkenbare, eigentijdse manier vorm te geven, hebben we een logische stap gezet in de ontwikkeling van het complex.

Het werken in en het bezoeken van het pand is op deze manier een tijdreis geworden door een rijke geschiedenis! Een geschiedenis waar wij een nieuw hoofdstuk aan toe hebben mogen voegen.

Neem hier een kijkje in deze unieke werkomgeving!


Nieuwe MFA in Haaren