Loading...
  4 november 2020

Grootscheepse renovatie voor Stadsmuseum Harderwijk

Voor het monumentale Stadsmuseum Harderwijk ontwerpen wij de transformatie naar een duurzaam en toegankelijk pand.

Stadsmuseum Harderwijk (1952) is gevestigd in een prachtig gebouw dat bestaat uit meerdere historische panden waarvan sommige delen uit de middeleeuwen dateren. Omdat het museum niet meer voldeed aan de huidige duurzaamheids- en toegankelijkheidseisen sloot het op 1 september 2020 haar deuren voor een grondige renovatie.

Onder leiding van Sure Vastgoed zijn wij verantwoordelijk voor het ontwerp van deze transformatie. Bijzondere aandacht besteden we aan de isolatie van het monumentale pand, zodat het aan de hedendaagse normen voldoet en er een optimaal binnenklimaat ontstaat voor de collectie van het museum. Om het museum voor iedereen toegankelijk te maken krijgt het een lift vanaf de begane grond tot aan de zolder. Hierdoor kunnen ook mindervaliden alle delen van het pand kunnen bezoeken. Daarnaast verbetert een heldere routing de oriëntatie in het gebouw. De bouwkundige renovatie vindt plaats in nauwe afstemming met onze interieurarchitecten die adviseren over materiaal- en kleurgebruik zodat het monumentale pand weer volledig tot z'n recht komt.  

Na oplevering voldoet het historische Stadsmuseum Harderwijk aan de hedendaagse duurzaamheidsnormen en is het voor iedereen toegankelijk. Naar verwachting kunnen de vaste en tijdelijke tentoonstelling vanaf het voorjaar van 2021 weer in volle glorie bewonderd worden. 


Nieuwe MFA in Haaren