Loading...
  21 april 2020

Groen gebouw voor CITAVERDE College

CITAVERDE College Roermond krijgt een energiezuinig en duurzaam schoolgebouw!

Het ontwerp voor de nieuwe school aan de Jagerstraat wordt gemaakt door een integraal ontwerpteam, dat bestaat uit Burobol, De Twee Snoeken Architectuur, ICSadviseurs, Nelissen ingenieursbureau en Van de Laar. Het ontwerpteam is erg enthousiast over deze mooie opdracht. We gaan graag zo snel mogelijk met de leerlingen en het bestuur werken aan de definitieve plannen! Vanaf de definitief-ontwerpfase wordt het bouwteam versterkt met een aannemer.


'CITAVERDE voor het leven'

Het CITAVERDE College heeft als groene opleidingsinstelling hoge duurzaamheidsambities, dus we gaan een groen gebouw ontwerpen. Geen school met ‘gemaakt’ groen in gekunstelde groene gevels die veel onderhoud vragen, maar een echt energiezuinig gebouw middenin het groen. Deze nieuwe huisvesting van CITAVERDE wordt levensloopbestendig en flexibel, maakbaar en betaalbaar.

Op de locatie worden vier onderdelen van het college samengebracht: VMBO, MBO, de bedrijfsopleidingen en het bestuursbureau. Alle onderdelen krijgen hun eigen identiteit en hun eigen thuishaven. De verschillende onderwijsvormen worden zichtbaar en herkenbaar in het gebouw. Uiteraard staat de kwaliteit van het onderwijs in de plannen voorop. Het schoolgebouw en het omringende landschap moeten leerlingen en leraren zo goed mogelijk ondersteunen in hun werk.

De afbeelding hierboven is een sfeerimpressie. We gaan het ontwerp samen met de opdrachtgever uitwerken.


Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'