Loading...
  15 september 2020

De Twee Snoeken ontwerpt politiebureau Basisteam Oost-Zeeburg

De Nationale Politie heeft De Twee Snoeken opdracht gegeven voor de total-engineering van het nieuwe politiebureau voor het Basisteam Oost-Zeeburg.

Dit nieuwe bureau wordt het eerste gebouw op het nieuwe bedrijventerrein van Oost-Zeeburg. De gemeente Amsterdam ziet dit als een pilotproject om de toon te zetten voor de ambitieuze verdere ontwikkeling van het gebied.

In het ontwerp is er gezorgd voor een krachtig en robuust uiterlijk en tegelijkertijd voor een toegankelijk gevoel. Het gebouw krijgt een gevel van hoog detailniveau, een prominente entree met publiekshal op de begane grond en een intensief bebouwd terrein. Dit nieuwe bureau is toegespitst op de huidige processen en logistiek van het basisteam, maar zal ook flexibel genoeg zijn voor organisatorische veranderingen. De kantooromgeving is opgezet volgens het principe van Activiteit Gerelateerd Werken. Een weloverwogen plaatsing van verschillende soorten werkplekken zorgt voor een optimale ondersteuning van alle werkactiviteiten en maakt samenwerking tussen werkteams mogelijk.

De Twee Snoeken werkt het project in BIM uit en functioneert als BIM coördinator. De afstemming van modellen en informatie van de externe partners is hierbij één van de taken. Het BIM model is in REVIT uitgewerkt en beschikbaar gesteld als calculatiemodel voor de aannemer.


Nieuwe MFA in Haaren