Loading...
  1 januari 0001

De Twee Snoeken ontwerpt nieuwe circulaire heliport voor vliegbasis Volkel

De helikopterteams van het Mobiel Medisch Team en de politie krijgen een nieuw onderkomen op de vliegbasis in Volkel. In 2022 verhuizen beide organisaties vanuit hun tijdelijke onderkomen in Volkel naar het nieuwe circulaire gebouw dat wordt ontworpen door De Twee Snoeken.

Begin 2020 schreef het Rijksvastgoedbedrijf een Europese aanbesteding uit voor de total engineering van de nieuwbouw van de heliport op vliegbasis Volkel. Samen met advies- en ingenieursbureau Van de Laar, Huisman en van Muijen en ingenieurs- en adviesbureau DGMR en Smits van Burgst, dienden wij een integraal ontwerpvoorstel in meteen helderde zonering, een goede logistieke organisatie,  geborgenheid voor de gebruiker, een circulaire visie van een adaptief gebouw met toekomstwaarde en een zorgvuldig uitgedachte procesaanpak.

Het nieuwe gebouw ondersteunt het functioneren van zowel het Mobiel Medisch Team als de politie optimaal. Van belang is dat het gebouw is ontworpen en ingericht op de verschillende belangen en werkwijzen van beide organisaties. In ons ontwerp voegen we daarom waar dat kan processen samen, en scheiden we deze waar dat nodig is. Hieruit volgt een logische structuur en logistiek van het gebouw. Door een heldere zonering aan te brengen wordt door middel van de architectuur een helder onderscheid gemaakt tussen beide organisaties.

 

Na oplevering straalt het gebouw de identiteit van de locatie en beide organisaties uit en geeft het blijk van de duurzame circulaire ambities. Samen met de organisatie gaan wij de komende tijd onderzoeken hoe wij deze identiteit en ambities verder kunnen vormgeven zodat het de gebruiker van alle comfort voorzien, zonder inbreuk te doen op de processen in het gebouw. We gaan samen met alle betrokkenen voor een resultaat waar we trots op zijn!


Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'