Loading...

Amsterdam, Rijkskantoor Pieter Calandlaan

Bewaren

In samenwerking met Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal hebben wij de opdracht verworven voor de realisatie van Rijkskantoor Pieter Calandlaan in Amsterdam. Het betreft een design & build-aanbesteding. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 6.836 m² en heeft dienst gedaan als stadsdeelkantoor van de Gemeente Amsterdam. Dit is nog terug te zien aan de raadzaal, trouwzaal en loketten op de begane grond van het gebouw.

De opgave bestaat uit de bouwkundige renovatie van het gebouw en het ontwerpen en realiseren van een inbouwpakket voor meerdere Rijksdiensten. Het interieurontwerp wordt overeenkomstig de richtlijnen van de FWR (Fysieke Werkomgeving Rijk) ontworpen. Dat betekent een kantooromgeving t.b.v. activiteitgerelateerd werken, afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de diverse Rijksdiensten. Daarnaast zal op de begane grond een ontvangst- en dienstverleningsgebied voor de verschillende gebruikers van het gebouw vormgegeven worden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de wijze waarop diverse bezoekers hun weg in het Rijkskantoor vinden.

Bij het ontwerp van de kantooromgeving ligt de nadruk sterk op de realisering van een flexibel en duurzaam interieur, dat gemakkelijk kan worden aangepast aan toekomstige functiewijzigingen. Daarbij is het van belang dat het interieur een generiek karakter krijgt, waardoor het tevens voor andere Rijksdiensten bruikbaar en herkenbaar is. Bijzonder aan de opdracht is verder dat het project is aanbesteed op basis van een vast bedrag (fixed price). Bij de selectie hebben de kwaliteitscriteria dus voor 100% geteld, hetgeen bij aanbestedingen (helaas) zelden voorkomt.

Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'