Loading...

Hybride werken

Tijdens de coronapandemie hebben we de voor- en nadelen van thuiswerken noodgedwongen leren kennen. We zijn hierdoor anders gaan kijken naar werken. Enerzijds willen medewerkers graag naar kantoor komen, anderzijds hebben we ook goede redenen om (gedeeltelijk) thuis te willen werken. Deze recente ontwikkelingen bieden de kans om bij het ontwerp van nieuwe kantooromgevingen, of bij het herinrichten van werkplekken af te stappen van de traditionele indeling. Een mooie gelegenheid om opnieuw te kijken naar wat medewerkers nodig hebben om te floreren.

In het hybride werkconcept komen medewerkers minder vaak naar kantoor. Meer om actief samen te werken en te overleggen en juist minder minder om individuele bureauwerkzaamheden uit te voeren. Dit vraagt om andere typen werkplekken. Er zijn dus structurele veranderingen nodig op de werkvloer. Geconcentreerd werken, overleggen en bellen, het gebeurde allemaal op de eigen of gedeelde kamer. Natuurlijk vraagt die stap wel om aanpassingen. Om tot een juiste mix van werkplekken te komen, bepalen we eerst de flexfactor van de organisatie en kijken we naar het type werk dat medewerkers doorgaans verrichten. Op basis daarvan creƫren we een uitgebalanceerde scheiding van werkplekken voor concentratie en communicatie.

Voor de implementatie van Hybride Werken bestaat geen standaard ontwerpoplossing. Hybride Werken is maatwerk dat ook aan verandering onderhevig is en zal blijven. Er zijn geen twee organisaties precies hetzelfde. Voor een succesvolle overstap naar Hybride Werken is maatwerk dan ook een voorwaarde. Soms vraagt dat om een grote aanpassing. In andere gevallen is die overstap redelijk eenvoudig te maken.

Huis van de gemeente Voorst

Huis van de gemeente Voorst

Nieuwe MFA in Haaren