Loading...
  8 juni 2018

Feestelijke opening energieneutraal gemeentehuis

In januari verhuisden de ambtenaren van Gemeente Waalre na 6 jaar weer terug naar de Koningin Julianalaan. Vrijdag 8 juni werd het Huis van Waalre officieel geopend!

Opening Huis van Waalre

Vrijdagmiddag 8 juni opende de commissaris van de Koning Wim van de Donk officieel het nieuwe Huis van Waalre. Zaterdag 9 juni konden bezoekers de hele dag genieten van muziek, workshops,optredens, een talentenjacht en de DorpsQuiz. We hebben de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt in Waalre en veel enthousiaste Waalrenaars ontmoet. Nu zit ons werk er hier op en nemen we afscheid. Maar we komen graag een keer terug!

Wist u dat ..

  • Het Huis van Waalre het eerste nul-op-de-meter rijksmonument van Nederland is.
  • Het hele dak van het nieuwe gedeelte vol ligt met zonnepanelen.
  • U in het Grand Café op uw gemak de krant kunt lezen met een kopje koffie erbij.
  • U via de website ook een ruimte kunt huren in Het van Waalre.
  • U vier dagen in de week tot 23:00 uur in de bibliotheek terecht kunt.
  • U vanuit het nieuwe gebouw een prachtig uitzicht hebt op het Lisseven.
  • Hier meer foto's van het gemeentehuis staan.

Multifunctioneel gebouw voor een bevlogen gemeenschap
Na de verwoestende brand in 2012 startten in de gemeente Waalre verschillende initiatieven voor wederopbouw. Het ontwerpteam van De Twee Snoeken is erg trots dat zij hieraan kon bijdragen. We willen alle betrokken omwonenden dan ook hartelijk danken voor de goede samenwerking. We hebben immers samen met hen en de gemeente een multifunctioneel ontwerp neergezet, waar iedereen van kan genieten.

Het Huis staat symbool voor een visie die we met de gemeente Waalre delen: plannen maak je niet afgezonderd aan de ontwerptafel of computer, maar in dialoog en co-creatie met alle betrokkenen.

 

Ga naar de projectpagina 'Huis van Waalre'


Nieuwe MFA in Haaren